Selecteer een pagina

05/05/2014 – Van 15 tot en met 25 mei is het SPRING Performing Arts Festival weer in Utrecht en dat betekent 10 dagen dans, theater en meer! Het programma is heel uitgebreid, maar twee voorstellingen willen we extra onder jullie aandacht brengen. 

AdishatzAdieuJonathan Capdevielle (FR) – Adishatz/Adieu

Like a Virgin, Papa Don’t Preach, Bad Romance… Je zingt deze hits van Madonna en Lady Gaga waarschijnlijk zo mee. Met universele popsongs roept de Franse performer Jonathan Capdevielle de herkenbare kwetsbaarheid en authenticiteit van zijn jeugd op. Al entertainend en stemmen imiterend toont hij flarden van zichzelf en van de wereld om zich heen: de hedendaagse popcultuur, nachtclubs, de internationale kunstwereld… Hij combineert dat met een traditioneel mannenkoor uit Tarbes, de Zuid-Franse regio waar hij vandaan komt. Adishatz/Adieu is een ‘onemanshow’ waarin Capdevielle zichzelf blootgeeft: hij is man en vrouw, kind en volwassene, grappig en triest, sterk en breekbaar. In travestie laveert hij tussen elegantie en ruwheid, eenzaamheid en gevoeligheid, glamour en tristesse. Capdevielle maakt als acteur en performer al jaren furore in de Franse theaterscene. In dit autobiografische Adishatz/Adieu verbindt hij zijn leven op het podium met internationale popcultuur en zeer lokale tradities.

Franstalig met boventiteling. Klik hier voor meer informatie.

Nos LimitesRadhouane El Meddeb & Alexandre Fournier & Matias Pilet (FR) – Nos Limites

Met Nos Limites heeft de Franse choreograaf Radhouane El Meddeb een ingetogen liefdesduet gemaakt waarin twee mannen hun lichamen in elkaars handen leggen en de verschillende aspecten van hun relatie verkennen. Een van hen lijkt verlamd te zijn. Met zijn beperking laat hij ons zien hoe wij als mens instinctief het vermogen hebben om veerkrachtig te zijn en onze wil en ons lichaam op te pakken. El Meddeb maakte de voorstelling samen met Matias Pilet en Alexandre Fournier, twee circusartiesten. Het resultaat is een mengvorm tussen de acrobatiek van beide circusartiesten en de choreografische blik van El Meddeb. Nos Limitesis een tedere dansvoorstelling en een stuk van grote schoonheid en menselijkheid, waarin wordt gereflecteerd op de beperkingen van de mens en het vermogen om daar bovenuit te stijgen.

Klik hier voor meer informatie.

Alle informatie en het hele programma van SPRING vind je op hun website