Selecteer een pagina

amsterdamgaypride-logo201331/07/2014 – Aanstaande zaterdag (2 augustus) is het weer tijd voor het hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride: de botenparade! Ook dit jaar ontbreekt PANN niet en vaart speciaal mee als bootnummer 45 vanwege het 45-jarig jubileum van de stichting. 

Het thema van de Amsterdam Gay Pride is dit jaar ‘Listen’. Nadat in 2013 met het thema ‘Reflect’ werd teruggekeken naar de geschiedenis en gerealiseerd hebben waar we staan ten opzichte van de situatie van LHBT’s elders in de wereld, hebben we ons in de loop van de afgelopen maanden gerealiseerd hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren. Om elkaar te horen en te begrijpen wat we elkaar willen zeggen. Ook naar jezelf luisteren, op je eigen kompas varen, is in het thema besloten. Alleen als we keer op keer de gelegenheid creëren om beide ten volle te doen, ontstaat er meer wederzijds begrip, kunnen we nader tot elkaar komen en bergen verzetten.

PANN heeft voor het thema en de aankleding van haar boot gekozen voor een noodkreet: S.O.S = Save Our Sexuality! Hiermee wil PANN benadrukken dat, ondanks veel goede ontwikkelingen in Nederland, het nog steeds nodig is om te strijden voor gelijke rechten en acceptatie. In Nederland, maar ook daarbuiten. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn: voel je vrij! Dat gaat PANN met een knallende rood-witte-noodkreet-boot in de praktijk brengen.

“Het is elk jaar weer erg bijzonder om mee te varen. De interactie met de mensen aan de kant is geweldig en de sfeer is bijna onbeschrijfelijk. Heel fijn dat we dit feest mogen en kunnen vieren in Nederland. Ook voor onze vrijwilligers is het elk jaar weer een ontzettend mooi feestje. Wij kiezen er overigens niet voor om onze feesten te promoten, maar voor het uitdragen van een maatschappelijke boodschap”, aldus Simon Timmerman, voorzitter van Stichting PANN.