Selecteer een pagina

29/06/2015 – Stichting PANN, het bekendste ‘roze exportproduct’ van Utrecht, heeft vanavond tijdens de eerste editie van de Rainbow Awards gewonnen in de categorie ‘beste feest’. De Rainbow Awards zijn publieksprijzen en werden uitgereikt in Pathé Tuschinski te Amsterdam.

Tijdens de avondvullende show werden awards uitgereikt in de categorieën entertainment, nightlife en emancipatie. In juni kon online worden gestemd op de genomineerden in de diverse categorieën. De Rainbow Award in de categorie ‘Beste feest’ werd uitgereikt door de acteurs en DJ-duo Gèza Weisz en Manuel Broekman. Zij traden afgelopen zaterdag nog op tijdens PANNDORA, het grote jaarlijkse event van PANN.

“We organiseren al heel lang evenementen voor LHBT-jongeren vanaf 16 jaar in Utrecht en de rest van het land en we zijn daarom ontzettend vereerd om tijdens de eerste editie van de Rainbow Awards in de prijzen te vallen. We doen dit met enkel vrijwilligers, dit is echt een geweldige beloning voor alle PANN’ers! En iedereen die op ons heeft gestemd super bedankt”, aldus Simon Timmerman, voorzitter Stichting PANN.

Rainbow Awards

Tijdens de Rainbow Awards worden prijzen in meerdere categorieën uitgereikt aan mensen en organisaties uit de Nederlandse gayscene. De Rainbow Awards is een gloednieuw rode-lopergala en wordt georganiseerd door Diva Mayday (initiatiefnemer, performer, eventmanager), Peter van Vught (Milkshake, Paradiso en Club NYX) en Gay.nl (Nederlands grootste gay lifestyleplatform). Nederlandse LHBT’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) verschijnen vaak alleen positief in het nieuws tijdens de Amsterdamse gaypride of wanneer er een bekendheid uit de kast komt. De negatieve berichtgeving krijgt steeds vaker de overhand; het toenemende geweld tegen homo’s en sluitende horecazaken halen vaker het nieuws. Die trend moet met de Rainbow Awards een halt worden toegeroepen.

Over PANN

Stichting PANN is een Utrechtse homojongerenorganisatie en is in 1969 opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan de integratie en emancipatie van homojongeren in Nederland. PANN organiseert zo’n 30 evenementen per jaar in Utrecht en de rest van Nederland voor LHBT-jongeren vanaf 16 jaar. Daarnaast verzorgt en subsidieert PANN ook maatschappelijke activiteiten om de homo-emancipatie te bevorderen.

De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers. In 2013 was PANN de drijvende kracht achter de organisatie van de landelijke Roze Zaterdag in Utrecht met ruim 55.000 bezoekers.