Selecteer een pagina

08/07/2015 – Door middel van onze feesten en projecten proberen we een bijdrage te leveren aan de (zelf-)acceptatie van met name jonge homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Maar er is meer! Een deel van de opbrengsten van PANN wordt namelijk uitgekeerd aan activiteiten die de homo-emancipatie bevorderen. Dit gaat via het PANN Fonds. In deze rubriek lichten we af en toe een project uit, zodat ook jij weet waar je financieel aan hebt meegeholpen! Deze keer: de Coming Out Day in Enschede. 

De organisaties COC Twente Achterhoek, Artikel 1 Overijssel, ALIVA en GGD Twente werken met elkaar samen in opdracht van de gemeente Enschede om de tolerantie van burgers met een andere seksuele geaardheid te bevorderen. Een onderdeel hiervan is Coming Out Day. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 10 oktober 2015. Er wordt al meerdere jaren aandacht besteed aan Coming Out Day in de gemeente Enschede. Dit jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd waaronder:

  • Flash-tival (diverse flashmob-achtige activiteiten) op drukke, relevante plekken in de stad
  • Flitsoptredens / open podium

De gemeente subsidieert dit project met een bijdrage en er zijn fondsen gevraagd voor een subsidie. PANN ondersteunt dit project met een subsidie van duizend euro. Meer informatie? Check de site van COC Twente, de site van Artikel 1 Overijssel en een filmpje van vorig jaar.

Zelf ook een aanvraag doen bij het PANN Fonds? Bekijk de voorwaarden.